Aarde Werelds Wonen

Babykamer en toebehoren

Geplaatst op

Om een babykamer in te richten zijn er aardig wat meubels en spullen nodig om je baby goed te kunnen verzorgen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet aanschaffen, daar helpen wij dan ook graag bij. In deze blog zullen we je wat tips op een rijtje geven wat je kunt aanschaffen en wat nog leuk is om de babykamer wat extra’s te geven.

 

Benodigdheden voor de babykamer

Hier vind je de belangrijkste benodigdheden voor je babykamer op een rijtje:

  • Ledikant of wieg: een veilige slaapplaats voor de baby.
  • Matras: een passend matras voor het ledikant of wieg.
  • Commode: een plek om de baby te verschonen en om de benodigdheden op te bergen.
  • Kledingkast: waar je babykleding en andere spullen kunt opbergen.
  • Luieremmer: een afgesloten emmer voor vuile luiers en ander afval waar je in het begin veel gebruik van zult maken. Een grote variant hiervan is dus zeker aan te raden.
  • Kinderstoel: een stoel om de baby in te voeden en in te laten spelen op momenten dat je even bezig bent. Doordat de baby goed veilig vast zit in de stoel kun je ook even iets doen in huis zonder dat je je zorgen hoeft te maken wat het kind aan het uitspoken is.
  • Borstkolf: voor als je borstvoeding wilt geven en soms melk wilt afkolven. Mocht je borstvoeding niet willen of kunnen geven is het natuurlijk belangrijk dat je babyvoeding in een potje aanschaft met een fles erbij om dit vervolgens te gebruiken voor het voeden van je kind.
  • Babyfoon: Hiermee kun je de baby horen als het huilt of wakker is geworden. Dit voorkomt dat je steeds naar boven moet of dat je het kind niet op tijd hoort als er wel echt iets aan de hand is.
  • Verzorgingsproducten: zoals luiers, babydoekjes, crèmes en zeep.

Let op: Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat alle items voldoen aan de veiligheidsnormen voor baby’s en dat je je houdt aan de veiligheidsvoorschriften bij het gebruik ervan.

Aankleding

Verder is het natuurlijk nog leuk om de babykamer wat meer aan te kleden met leuke kleedjes, knuffels en natuurlijk het behang. Behang kun je namelijk ook met leuke printjes aanschaffen en kun je gelijk zorgen voor een leuk thema voor de babykamer. Speelgoed en knuffels horen er natuurlijk altijd bij en zorg dat er een leuke speeldoos of box aanwezig is waar je het speelgoed in kunt opbergen zodat de kamer wel netjes en schoon blijft. Ook kun je nog een leuke babymobiel boven het bed hangen. Wil je graag wat inspiratie voor leuke spullen voor de babykamer? Kijk dan zeker even op grasonderjevoeten.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden