Aarde Werelds Wonen

De voordelen van duurzame vloeren

Geplaatst op

Vloeren vormen het fundament van elk pand. In een woning, kantoor, fabriek of magazijn is er aanzienlijke slijtage die elke dag voorkomt, maar niet kan worden vermeden. Er zijn meerdere vloeren om een interieur veilig en comfortabel in te richten. Lees snel verder. 

Akoestische eigenschappen van een interieur 

In de nieuwe architectuur zie je aardig wat open interieurs. Dat geeft een vrij gevoel, maar je qua warmte isolatie en de akoestische beleving valt er nog wel wat te verbeteren. Daar is zeker een oplossing voor! Houten wandpanelen zijn erg populair vanwege hun luxe look en geluidsabsorberende eigenschappen. Zo heb je een zeer trendy woonkamer of kantoor met een geweldige akoestiek. Ook prima toe te passen in een studio of muziekkamer waar je heerlijk je favoriete muziek kunt luisteren. 

Schadebestendig

Er zijn verschillende vloeren die het mogelijk maken om een pand veilig en duurzaam in te richten. Zo zijn er de epoxyvloeren. Deze vloercoatings beschermen tegen alle soorten vloerschade, van krassen tot breken. De sterkste coatings zijn bestand tegen de vernietigende smeltende werking van zuren en chemicaliën. Dit is belangrijk in een wetenschappelijk laboratorium waar chemicaliën worden gemengd of in een medische instelling waar gevaarlijke vloeistoffen worden opgeslagen. Dit type vloer is ook hittebestendig voor lassers en andere werknemers die met zeer hoge temperaturen moeten omgaan.

Een industriële vloer moet worden beschermd tegen het zware materieel dat dagelijks wordt gebruikt en over de vloer wordt gesleept. In een normale week kunnen er in een magazijn honderden werknemers over de vloer lopen. 

Waterbestendig materialen 

Epoxy coatings zijn waterdicht. Het is gemakkelijker op te ruimen morsen en lekken zonder zich zorgen te maken over schade op lange termijn. Industriële werknemers kunnen een breder scala aan taken uitvoeren op een vlekbestendig oppervlak. Ze kunnen elke stof morsen, van vet tot zuur tot olie. Omdat de vloer gepolijst is, hoeven ze zich geen zorgen te maken over vlekken die uitglijden en vallen veroorzaken. Ook eikenhout kan goed tegen water, het rot niet wanneer het goed behandeld is. Daarom wordt het ook vaak toegepast in tuinen.

Lange levensduur

De levensduur van de epoxyvloer wordt verlengd nadat deze is gecoat met een epoxy. Deze vloeren gaan 10 tot 20 jaar langer mee nadat ze zijn behandeld. De vloer gaat nog langer mee als je deze regelmatig schoonmaakt en bijwerken. Iedereen die een epoxyvloer bezit en onderhoudt, moet deze om de zoveel tijd laten coaten met behulp van een ervaren garagevloercoating expert. Ga je liever voor een natuurlijke look? Dan is het zeker een goed idee om voor een vloer van eikenhout te gaan. Die gaat lang mee joh, en je kunt hem ook nog eens een keer gemakkelijk renoveren wanneer dit nodig is. 

Uiterlijk als nieuw

Het maakt niet uit hoe oud sommige vloeren zijn, epoxycoatings geven ze een gloednieuw uiterlijk. Het aanbrengen van de epoxyharsen is vergelijkbaar met het aanbrengen van was op een auto of polish op houten meubels. De chemicaliën werken de krassen en scheuren weg. Deze kunnen op oude vloeren zichtbaar zijn. Het nieuwe oppervlak ziet er schoon, nieuw en verzorgd uit. Een eikenhouten vloer kunt je in de lak zetten en wanneer het nodig is om een plank te vervangen, dan is dit doorgaans vrij eenvoudig. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden