Aarde Werelds Wonen

ERP-software voor de culturele sector

Geplaatst op

De cultuursector is één van de meest diverse, omvangrijke branches die er bestaat. Theaters, bioscopen en musea.. bijna iedereen komt wel een paar keer per jaar over de vloer bij een dergelijke instelling.

Enterprise Resource Planning: een definitie

Enterprise Resource Planning, door velen dus ook wel afgekort tot ERP, omvat het softwarematig in kaart brengen van bedrijfsbrede processen. Het verbindt dergelijke processen met elkaar en is zelfs in staat om bepaalde taken te automatiseren. Daar waar men voorheen handmatig producten moest bij bestellen, kan de ERP-software dit tegenwoordig bijvoorbeeld zelf doen als het merkt dat de bevoorrading leeg dreigt te raken.

Daarnaast brengt ERP-software ook allerlei andere soorten gegevens en informatie samen in een centrale database. Iedere afdeling van het bedrijf heeft hierdoor toegang tot de meest recente en relevante data. Dit bevordert tevens de onderlinge samenwerking en communicatie tussen de verschillende bedrijfsgebieden.

Modulen van een ERP-systeem

De modulaire inrichting van de meeste hedendaagse ERP-systemen zorgt ervoor dat men zelf kan bepalen waaraan hun organisatie behoefte heeft. Zo hebben de meeste bedrijven behoeften aan een financiële module, maar zal niet iedereen een module voor productie nodig hebben. De meest populaire modulen onder cultuurorganisaties zijn doorgaans als volgt:

  • Customer Relationship Management (CRM). In onze taal wellicht beter bekend als klantrelatiebeheer. CRM is een module waarin alle contactmomenten met de klant in kaart gebracht worden. Het legt alle inspanningen vast die men onderneemt om hun doelgroep te transformeren tot loyale klanten.
  • Warehouse Management Software (WMS). In onze taal wellicht beter bekend als magazijnbeheer. De WMS-module stelt bedrijven in staat om alle magazijnactiviteiten centraal in kaart te brengen, zodat deze overzichtelijk gemonitord en beheerd kunnen worden. Hierdoor weet men precies waar goederen zich bevinden en in welke kwantiteit, en kunnen de processen van ontvangst en verzending zo efficiënt mogelijk ingericht worden.
  • Business Intelligence (BI). Zeker voor bedrijven in de culturele sector kan een module voor Business Intelligence, ofwel BI, van grote toegevoegde waarde zijn. Meten is weten, en deze module brengt alle statistieken en overige gegevens binnen uw bedrijf in kaart. Zo weet u wat er speelt, en op welke manieren men eventueel zou kunnen verbeteren.

Branchespecifieke software

Wij raden iedereen altijd aan om op zoek te gaan naar bedrijfssoftware die u past. Gezien de huidige omvang en diversiteit van de softwaremarkt, is er voor iedere sector en bedrijfstak wel een geschikt systeem te vinden.

De zoektocht naar nieuwe software dient echter altijd te starten bij uzelf. U moet uzelf afvragen: op welke manier moet de software ons gaan ondersteunen? Alleen op die manier weet u zeker dat u software gaat implementeren, waarvan u ook daadwerkelijk kan profiteren. Zoals eerder vermeld heeft u misschien wel niets aan een module voor productie, dus het is zonde als uw gloednieuwe systeem dit wel bevat. Mocht u niet helemaal duidelijk weten aan welke modulen u precies behoefte heeft, dan kunt u dat uiteraard altijd bespreken met de desbetreffende leverancier.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden