Aarde Werelds Wonen

Kitvoegen voor de finishing touch

Geplaatst op

Wil jij je woning graag voorzien van een renovatiebeurt, of ben je van plan om een mooie nieuwe badkamer aan te schaffen? Dan hebben wij wat tips om je verbouwing of renovatie extra goed te laten verlopen. Het laatste wat je wilt, is natuurlijk dat je spijt krijgt van de keuzes die er gemaakt zijn en je badkamer er toch niet helemaal uitziet zoals je gehoopt had. Daarom is het altijd even handig om een blog als deze door te nemen en je te laten informeren met de juiste keuzes en tips voordat je je grote verbouw plan in werking gaat zetten.

 

Een onderschat detail: Kitten

Kitten is één van de belangrijkste handelingen die gedaan moeten worden in ruimtes waar veel vocht in aanwezig is, zoals badkamers. Het is belangrijk dat dit goed gedaan wordt zodat je nooit water tussen je tegels krijgt en er nare schimmelvorming ontstaat waar je het misschien niet altijd even snel door hebt. Kitvoegen zijn dan ook de oplossing om dit soort problemen te voorkomen. Een mooie strakke kit-lijn zorgt er overigens ook voor dat je badkamer er extra mooi afgewerkt uitziet. Het is dus praktisch en stijlvol. 

 

Waarom een speciaal kit bedrijf inschakelen?

Een badkamer laten plaatsen door een badkamerinstallateur en een apart kitbedrijf inschakelen voor alleen het kitwerk is niet heel vreemd. Sterker nog, de meeste bouwbedrijven schakelen een professionele kitter in. Dit komt omdat het kitten zelf een echte precisie werkje is. Je moet het zo zien, een installateur of tegelzetter zijn gewend om zijn krachten anders te gebruiken. Als jij een hele badkamer getegeld hebt, is het bijna onmogelijk om een steady hand te hebben om een nette rechte lijn te kunnen trekken. Ook heb je wellicht vast ooit zelf wel eens geprobeerd te kitten en kwam je er al snel achter dat de lijn vaak dikker uitloopt dan de andere kant en weer dunner op de andere gedeeltes. Zelfs met speciale tools die hiervoor bedoeld zijn, geven jou geen garantie op een mooie rechte lijn.

Dus om jezelf van frustratie te besparen en je wat zekerheid te geven op een mooie afgewerkte badkamer is het zeer aan te raden om dit te laten oplossen door een echte expert op dit gebied. Voor meer informatie kun je altijd even kijken op de website akar.nl.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden