Aarde Werelds Wonen

Maak een geweldige zomertuin

Geplaatst op

Met de zomer in aantocht is het tijd om je tuin om te toveren tot een oase van schoonheid en comfort. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, deze blog biedt tips en suggesties om een prachtige zomertuin te creëren. Bovendien zullen we de voordelen van het gebruik van hekwerk in je tuin verkennen en hoe het kan bijdragen aan het vergroten van het comfort. Lees verder voor inspiratie en ideeën!

Maak een plan

Voordat je begint met het inrichten van je zomertuin, is het belangrijk om een plan te maken. Bedenk welke functies je wilt, zoals een eethoek, een loungegedeelte of een speelruimte voor kinderen. Denk ook na over de planten, bloemen en kleuren die je wilt gebruiken. Een goed doordacht plan vormt de basis voor een prachtige tuin.

Kies de juiste planten

Zomerbloemen en -planten zijn de sterren van je zomertuin. Ga op zoek naar bloemen die bloeien tijdens de warmere maanden, zoals zonnebloemen, lavendel, dahlia’s, hibiscus en petunia’s. Zorg ervoor dat je planten kiest die geschikt zijn voor de specifieke omstandigheden in jouw tuin, zoals de hoeveelheid zonlicht en de bodemgesteldheid.

Voeg kleur toe

Zomertuinen worden geassocieerd met heldere en vrolijke kleuren. Kies bloemen in verschillende tinten en combineer ze op harmonieuze wijze. Denk aan kleurenschema’s zoals paars en geel, roze en wit, of een mix van felle kleuren voor een levendige uitstraling. Kleurrijke accessoires, zoals kussens en decoratieve objecten, kunnen ook bijdragen aan de zomerse sfeer.

Creëer schaduwrijke plekken

In de zomer is het essentieel om schaduwrijke plekken te creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de tuin zonder oververhit te raken. Wat denk je van het plaatsen van parasols, pergola’s of een tuinhuisje. Deze structuren bieden niet alleen schaduw, maar voegen ook visuele interesse toe aan je tuin.

 

Denk aan comfortabele zitplaatsen

Comfortabele zitplaatsen zijn een must in een zomertuin. Kies voor tuinmeubilair dat comfortabel en weerbestendig is. Zachte kussens en plaids voegen een gezellige sfeer toe. Een hangmat, schommelstoel of loungeset voegt extra ontspanningsmogelijkheden toe. 

 

Verhoog je privacy met hekwerk

Een hekwerk kan een belangrijke rol spelen bij het vergroten van het comfort in je zomertuin. Het biedt privacy en afscherming tegen nieuwsgierige blikken. Kies een hekwerk dat past bij je tuin. Een hekwerk kopen doe je gemakkelijk via hekwerksoest.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden