Aarde Werelds Wonen

Ontdek verschillende raam modellen

Geplaatst op

Ben jij van plan om binnenkort te verhuizen en wil je je dromen in vervulling laten gaan door een nieuwbouw woning te kopen of te laten bouwen? Dan heb je de mogelijkheid om te kijken wat voor ramen je in je nieuwe woning zou willen laten plaatsen. Het voordeel van een nieuwbouw woning is dan ook dat je zelf de formaten kunt bepalen hoe jij het liefst je raam en deuropening zou willen hebben. In deze blog lichten wij het onderwerp ramen wat meer uit, aangezien er zoveel keuzes zijn is het handig om een overzicht te hebben van de verschillende opties.

Vaste ramen

Een vast raam is in principe een vrij standaard raam zoals vele het kennen. Dit raam kan niet open en geeft dus geen mogelijkheid voor ventilatie, dit is dan ook vaak de reden dat dit soort ramen geplaatst worden naast een raam dat wel open kan of een deur. Doordat het raam niet voorzien is van een raamvleugel heeft dit raam meer glas dan ramen die open kunnen en is dit dus een perfect model voor bijvoorbeeld kelder of gangen en bij plekken waar veel licht en uitzicht belangrijk is. Dit type is niet alleen in het standaard rechthoekig model te verkrijgen maar ook in een driehoek model te verkrijgen. Dit model kan handig zijn voor bijvoorbeeld schuine gevels of andere plekken die je huis extra stijl toebrengen.

Ramen met vakverdeling

Een raam met vakverdeling is te vergelijken met een vast raam, alleen heeft dit model een vakverdeling in het raam zitten. Dit model zie je vaak bij oudere en klassieke woningen. Het model geeft een landelijke look aan je woning en past dus goed bij bepaalde huisstijlen die wat meer de knusse kant opgaan.

Uitzetramen

Een uitzetraam is een klassiek model. Het raam opent naar buiten met een hendel aan de onderkant van het kozijn. Dit hendel kan strak recht buigen, waardoor het raam niet kan dichtklappen door de wind. Vaak vind je deze ramen ook in kleinere modellen voor bijvoorbeeld boven je deur. Dit raam is ideaal voor ventilatie en zorgt in tegenstelling tot een openslaand raam dat er geen regen of vuil naar binnen kan waaien doordat het raam naar beneden afloopt.

Draaikiepramen

Ben je op zoek naar een raam dat je meer keuzes biedt? Een draaikiepraam is een raam dat je op twee verschillende manieren kunt openen. Je kunt voor ventilatie het raam een openingskier geven aan de bovenkant. Maar je kunt het raam ook helemaal open slaan. Zo is dit raam voor meerdere seizoenen zeer geschikt qua luchten van je huis. Dit raam opent dan ook naar de binnenkant toe, waardoor je het raam ook op een hogere verdieping gemakkelijk kan schoonmaken.

Wil jij graag meer weten en ben je benieuwd naar de prijzen? Kijk dan op de website van Sparkozijnen.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden