Aarde Werelds Wonen

Op zoek naar een goede vloer?

Geplaatst op

Als je een nieuwe vloer wilt aanschaffen is het belangrijk om hier goede beslissingen in te nemen. Zo is het belangrijk om voor een vloer te kijken die lang mee gaat, niet beschadiging gevoelig is en uiteraard mooi bij de rest van je woning past. In deze blog vind je informatie over woonbeton en gietvloeren. Dit zijn vloeren die vrij populair geworden zijn de afgelopen jaren, en we vertellen daarom graag waarom je het beste voor deze vloeren kunt kiezen.

Woonbeton vloeren

Wat is een woonbeton vloer nou eigenlijk? Een woonbeton vloer is eigenlijk een luxere vorm van het traditionele zandcementvloertje waarbij de afwerking gelijk in het mengsel wordt verwerkt. Het mengsel bestaat uit schoongebrand, vulstoffen, mineralen en pigmenten. Zo kan een woonbeton vloer in diverse stappen geslepen en gepolijst worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je vloer van mat tot hoogglans te laten bewerken. Door het polijsten van de woonbeton vloer krijg je een unieke uitstraling en een chique uiterlijk. Een woonbetonvloer wordt dan ook vaak vergeleken met marmeren of terrazzovloeren.  

Gietvloeren

Ook zijn gietvloeren zeer populair tegenwoordig. Een gietvloer is een mooie naadloze kunststof vloer die voorzien is van slijtweerstand met een mooie coating die de vloer helemaal egaal maakt en extra bescherming geeft. Er zijn twee verschillende soorten gietvloeren waar je uit kunt kiezen aan de hand van het pand waar je een vloer voor nodig hebt. Zo zijn polyurethaan gietvloeren bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren. Hieronder vallen ook de winkels, museums en showrooms. Epoxy daarentegen is meer ontwikkeld voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Deze gietvloer heeft geen coating nodig tegen slijtweerstand, omdat dit al in het product zelf verwerkt zit. Zo is de epoxy vloer ook erg aan te raden voor industriële ruimtes als ziekenhuizen en apotheken. Doordat de vloer geen naden en gleuven heeft, is deze gemakkelijk schoon te maken en te houden. Ook zijn de gietvloeren geschikt voor vloerverwarming, voor de extra lekkere warme voetjes! Wil jij dus ook een gietvloeren bestellen bekijk dan snel de website.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden