Aarde Werelds Wonen

Tips voor een soepel verloop van je verhuizing

Geplaatst op

Ga jij of ben je binnenkort van plan om te verhuizen naar een nieuwe woning? Dan staat je een leuke en spannende periode te wachten! Maar voor dat je van je nieuwe stulpje kunt genieten heb je nog een uitdaging aan te gaan, namelijk het verhuizen zelf! Het is namelijk belangrijk dat je dit met een goed en duidelijk stappenplan organiseert, zodat je precies weet wat je nodig hebt en hoeveel tijd dit zal gaan kosten. In deze blog vind je wat tips om je te helpen met een soepel verloop van je verhuizing.

Organiseer

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat je precies wilt verhuizen. Dit is namelijk een mooi moment om je spullen te sorteren en goed te kijken wat je nou eigenlijk wel en vooral niet nodig hebt. Ga kamer per kamer af en verdeel je spullen in twee. Aan de ene kant de spullen die je graag wilt behouden, en aan de andere kant de spullen die je weg wilt doen. Wees vooral kritisch, je zult namelijk in je nieuwe woning veel inspiratie opdoen en dus nieuwe spullen aanschaffen. Tevens scheelt het weer extra inpakwerk en dozen.

Maak je plan

Nu je de spullen hebt uitgezocht, kun je beginnen met het maken van een plan. Je kunt nu namelijk goed inschatten hoeveel dozen je nodig hebt, hierbij is het belangrijk dat je altijd zorgt voor wat extra dozen voor de zekerheid. Zo zorg je er gelijk voor dat je niet in tijdnood komt en gelijk kan doorpakken. Denk ook aan de nodige materialen, zoals tape, een dikke stift en eventueel bubbelplastic. Zorg dat je per kamer de spullen na loopt en alles wat bij elkaar hoort goed bij elkaar houdt. Onderscheid bijvoorbeeld de badkamer spullen van je keukenspullen, zodat je bij het uitpakken precies weet welke doos waar klaar moet staan. Ook is het zeker belangrijk om elke doos te voorzien van een label, hierbij kun je schrijven wat erin zit, voor welke kamer het bedoeld is in je nieuwe woning en natuurlijk welke doos breekbare spullen bevat.

Schakel hulp in

Nadat de spullen ingepakt en gelabeld zijn is het tijd om de spullen te verhuizen. Uiteraard kun je dit zelf doen, maar is het toch aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Deze bedrijven zijn namelijk gespecialiseerd in het verhuizen en hebben de juiste bus en materialen tot hun beschikking om een verhuizing in korte tijd gedaan te maken. Het scheelt dus veel tijd en voorkomt eventuele schade. Tevens helpt een verhuisbedrijf ook met het binnen zetten van je spullen en meubels.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden