Aarde Werelds Wonen

Vintage meubels in je interieur

Geplaatst op

Vintage meubels zijn populairder dan ooit. Dat is maar goed ook; ze voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan je woning. Ze brengen een verhaal met zich mee en geven een hele unieke indruk. Dit maakt dat ze een uitstekende keuze zijn als je nieuwe meubels voor in je huis zoekt. Je zult echter wel moeten zorgen voor een goede combinatie met de rest van je interieur. Dat is waarom wij je vandaag vertellen hoe je vintage meubels in je interieur verwerkt. We geven je diverse tips die hierbij kunnen helpen en die bijdragen aan een fijne leefomgeving.  

Basisprincipes van vintage meubels

De basisprincipes van vintage meubels zal het eerste zijn wat je op orde moet krijgen. Zo is het heel belangrijk om klein te beginnen, altijd. Dat geldt dus ook voor het verwerken van vintage stukken in je interieur. Kijk eens naar het toevoegen van een vintage stoel of tafel en kijk hoe dit bij je interieur past. Als dit goed gaat, kun je er vervolgens omheen bouwen. Ook het kiezen voor kwaliteit is belangrijk. Een vintage meubelstuk is vaak een investering. Echter, het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Vintage meubels zijn meestal gemaakt van duurzame materialen en zijn vaak met de hand gemaakt, waardoor ze langer meegaan dan veel nieuwe meubels.

Mix en match

Het mixen en matchen van vintage meubels is zeer belangrijk. Dit geldt zowel voor het mixen van oude en nieuwe meubels, als voor het mixen van verschillende vintage stijlen. Dit zorgt voor een speels en levend geheel. Op deze manier maak je geen huis dat lijkt op een antiekwinkel, maar juist een huis met enkele vintage meubels dat je een fijne sfeer meegeeft. 

De staat van meubels

Bij het uitkiezen van vintage meubels is het zeer belangrijk dat je op de staat van het meubelstuk let. Zoals gezegd, gaan vintage meubelstukken langer mee dan nieuwe, maar betekent dit niet dat je een afdankertje kunt kopen en verwachten dat deze nog 50 jaar mee kan. Check dus zeker of de vintage meubels nog in goede staat zijn en of ze eventuele reparaties nodig hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden