Aarde Werelds Wonen

Waarom je voor keramisch parket zou moeten gaan

Geplaatst op

Bij het inrichten van ons huis streven we altijd naar een perfecte combinatie van stijl, functionaliteit en duurzaamheid. Zo ook de vloer. Bij het uitkiezen van een vloer is de duurzaamheid misschien nog wel het belangrijkste. Een vloer is namelijk een wat duurdere invertering, maar zal met de tijd langer mee moeten gaan. Tevens moet een vloer veel aan kunnen en bestand zijn tegen schade en slijtage. Een keramische parketvloer kan dan ook de oplossing zijn! Deze vloer is namelijk erg duurzaam en is bestand tegen haast alles! In deze blog zullen we dieper ingaan op het onderwerp keramisch parket.

Wat is keramisch parket?

Een van de nieuwste trends op het gebied van vloerbedekking is keramisch parket. Het keramisch parket is een type vloertegel dat is ontworpen om eruit te zien als echt hout. Het wordt geproduceerd door de nieuwste keramische technologieën toe te passen om de textuur, kleur en nerfpatronen van verschillende houtsoorten nauwkeurig na te bootsen. Bij keramisch parket krijg je dus een mooie houtlook vloer zonder de nadelen ervan te hebben, zoals gevoeligheid voor vocht, krassen en vervorming.

Voordelen op een rijtje

Het keramisch parket brengt veel voordeel met zich mee, maar wat zijn die voordelen eigenlijk en wat maakt deze vloer beter dan andere? We zetten het even voor je op een rijtje:

  • Vlek en schade bestendig: keramisch parket is niet gevoelig voor het aantrekken van vuil. Het vuil zal nooit in het parket trekken en blijft op het oppervlak liggen, waardoor je de tegels gemakkelijk met een doek kunt schoonmaken. Tevens is de vloer krasbestendig en slijtvast en zijn er geen vervelende naden waar je aan kunt blijven hangen of vuiligheid tussen komt.
  • Geschikt voor verschillende ruimtes: doordat de vloer krasbestendig en slijtvast is en gemakkelijk te onderhouden, is de vloer niet alleen geschikt voor woningen, maar is de vloer ook goed te gebruiken in kantoorpanden, winkels en openbare ruimtes. Extra voordelen van de vloer zijn ook nog eens dat ze vuurvast zijn. De vloer kan hoge temperaturen aan en zal niet zwart worden van een vuurvonk of bijvoorbeeld een open haard, machines of sigaret.
  • Waterbestendig: keramisch parket is dan ook nog eens waterbestendig in tegenstelling tot laminaat. Laminaat gaat namelijk bol staan van water en gaat uiteindelijk vervagen. Het keramisch parket daarentegen is zo goed bestand tegen water, dat het zelf geplaatst kan worden in de badkamer, ook in de douchecabine is geen probleem.
  • Duurzaamheid: keramisch parket is een duurzame vloer, doordat de vloer niet gevoelig is voor veel gebruik. Het onderhoud van de vloer is ook niets meer dan goed dweilen met water en sop. Deze vloer hoeft met de tijd mee niet geschuurd, gepolijst of geïmpregneerd te worden en zonlicht zal de vloer ook niet laten verkleuren. De vloer kan dus prima een decennia mee. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden