Aarde Werelds Wonen

Zoek jij nog naar een mooi grafmonument?

Geplaatst op

Grafstenen en urnen spelen een belangrijke rol bij het gedenken van dierbaren die zijn overleden. Ze bieden een blijvende herinnering aan degenen die we liefhadden en geven een nabestaande een plek om te rouwen en te gedenken. Omdat het belangrijk is om een grafsteen of urn uit te zoeken die wat zegt over de persoon zelf, is het handig dat je dit laat maken door een professionele grafsteen steenhouwer. Hier kun je de wensen laten vervullen die het beste passen bij de overledene. In deze blog beschrijven een aantal grafsteen en urn mogelijkheden.

Traditionele grafstenen

Traditionele grafstenen zijn tijdloos en hebben vaak een ingetogen ontwerp. Ze bestaan meestal uit een rechtopstaande steen met een beschrijving erop, zoals naam, geboortedatum en sterfdatum van de overledene. Het is mogelijk om de traditionele grafsteen wat meer persoonlijkheid te geven door bijvoorbeeld een mooi stukje tekst of gedicht. Een traditionele grafsteen kan gemaakt worden van marmer, graniet of kalksteen.

Moderne grafstenen

Voor degenen die een eigentijdse grafsteen meer passend vinden kunnen dan het beste voor een moderne grafsteen kiezen. Deze grafstenen zijn in veel verschillende formaten en materialen te verkrijgen, zoals glas, metaal of zelfs hout. Bij dit soort grafstenen is er vaak extra ruimte overgelaten voor symbolen, afbeeldingen en foto’s. Dit is een manier om de persoonlijkheid van de overledene wat meer te weerspiegelen.

Gedenkplaten en tekens

Gedenkplaten en gedenktekens bieden een alternatieve manier om dierbaren te herdenken zonder een traditionele grafsteen. Ze kunnen namelijk worden geplaatst op speciale locaties, zoals een herdenkingsmuur of een herdenkingstuin. Deze platen of tekens kun je voorzien van een gegraveerde boodschap die iets zegt over de overledene.

Gepersonaliseerde urnen

Je kunt ook kiezen voor een urn op het moment dat de overledene gecremeerd is. Bij een urn is het mogelijk om wat meer toepassingen toe te passen. Zo kun je de urn in verschillende materialen laten maken en is het mogelijk om kleuren, logo’s, printjes, afbeeldingen en symbolen op de urn te laten zetten. Een urn is verplaatsbaar, waardoor je een perfect mooi plekje kunt vinden voor diegenen. Ook is het mogelijk om de urn in een speciale urnenmuur te zetten, waarbij je eventueel nog persoonlijke spulletjes kunt toevoegen.

Gedenksieraden

Dan is het ook nog eens mogelijk om een deel van het as in een ketting of ander sieraad te verwerken. Dit is een mooi gebaar en draag je diegene altijd dicht bij je hart.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van topdesign voor thuis.

Contactgegevens

Via info @ aardewereldswonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden